Säännöt

OHJEET JA SÄÄNNÖT ENERGYRUN -KILPAILUN OSALLISTUJILLE

Luethan kilpailun säännöt huolellisesti. Osallistumalla kilpailuun osoitat lukeneesi ja ymmärtäneesi kaikki säännöt ja hyväksyväsi ne.

 

Järjestäjä

MyMAX AB

 

Ikäraja Main Race 

EnergyRun-Main Race ikäraja on 16 vuotta. Nuorten sarjoihin voi ilmoittautua vuonna 2005, 2004 ja 2003 syntyneet. Tämä tarkoittaa että jos olet syntynyt 2003 ja ehdit täyttää 16 vuotta ennen kilpailupäivää voit valita joko pääkilpailun tai nuorten sarjaa.

Ikäraja Kids Race

Lapset syntyneet 2006 - 2011 voi osallistua 5km radalle ajanotolla tai ilman. Lapset syntyneet 2012-2015 osallistuu ilman ajanottoa. Kaikki voivat kuitenkin valita haluamansa radan (5km, 2km tai 1km) oman kuntonsa mukaan.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu ainoastaan EnergyRunin kotisivulla EQ-Timingin kautta. Ilmoittautuminen vaatii sisäänkirjautumisen ja oman käyttäjätunnuksen tekeminen.

Alaikäisen vanhempi tai huoltaja joka tekee ilmoittautumisen Kids Raceiin luo ensin itselleen käyttäjätunnuksen ja jatkaa siitä itse ilmoittautumiseen EnergyRun Kids Raceiin. Valitse eri osanottaja ja ilmoita tarvittava informaatio lapsestasi. Puhelinnumero sekä sähköpostiosoite tulee olla vanhemman tai huoltajan.

EnergyRunissa voit osallistua Eliittiluokkaan jos juokset 10 kilometriä alle 45 minuuttia ja haluat saada hyvän tuloksen EnergyRunissa. Eliittiluokan osallistujat lähtevät ensimmäisenä.

Tarvitset kuvallisen henkilöllisyystodistuksen rekisteröityessäsi ja noutaessasi kisakuoresi kisapäivänä. Henkilöllisyystodistuksen puuttuessa emme voi luovuttaa kisakuorta, eikä kilpailija pysty osallistumaan kilapiluun, eikä osallistumismaksua palauteta. Kisakuori on noudettava henkilökohtaisesti. 

Kids Race osallistujat noutavat kisakuorensa vanhempien tai muun huoltajan kanssa. Vaihtoehtoisesti vanhemmat tai huoltaja noutaa kisakuoren itse.

Viimeistään 1 viikko ennen EnergyRun-tapahtumaa järjestäjät lähettävät alkamisajat kaikille osallistujille. 

Turvallisuuden vuoksi tapahtumissa on maksimiosallistujamäärät.

Osallistumismaksuja ei palauteta.

Joukkueen ilmoittautuminen: Ensimmäinen joka ilmoittautuu joukkueesta ilmoittaa myös joukkuenimen, sen jälkeen nimi löytyy valittavana listasta.

 

EnergyRun Main Race

Osallistuja hyväksyy järjestäjien antamat ohjeet radan kiertäessä ja jokaisessa esteessä. 

Osallistuja tulee seurata ratanauhalla merkittyä rataa.

Vain osallistujat eliittiluokassa voi voittaa lauantain pääkilpailua.

ELIITTILUOKKA: Kilpailijat eliittiluokassa lähtee kilpailuun EnergyRun 100% Finisher rannekkeella. Kilpailijalla on rajaton määrä yrityksiä esteiden selvittämiseen. Epäonnistuneen yrityksen jälkeen kilpailija siirtyy viimeiseksi jonoon odottamaan uutta yritystä. Jos kilpailija luovuttaa esteen selvittämisessä hänen on annettava rannekkeen toimitsijalle, sen jälkeen suorittaa sakkokierroksen tai tehtävän ja saa sitten vasta jatkaa kilpailua. Vain kilpailija jolla on ranneke mukana maaliin asti voi voittaa EnergyRun.

KUNTO-JA NUORTEN SARJA: Osallistujalla on rajaton määrä yrityksiä esteiden selvittämisessä. Jos osallistuja epäonnistuu yrityksessä hän menee jonon viimeiseksi odottamaan uutta yritystä. Jos luovuttaa esteen selvittämisessä osallistujan täytyy suorittaa sakkokierroksen tai tehtävän ja saa sen jälkeen jatkaa matkaa kohti seuraavaa estettä.

Mikäli haluaa osallistua joukkuekilpailuun, täytyy joukkueessa olla vähintään kolme osallistujaa. Kahden hengen joukkue on mahdollinen, mutta silloin ei ole mukana kilpailussa. Joukkueen aika on keskiarvo joukkueen jäsenten henkilökohtaisista ajoista. Joukkuekilpailun osallistujat ovat automaattisesti mukana myös yksilökilpailussa. Joukkueeseen ilmoittautuneet osallistujat voivat kilpailla eri sarjoissa ja voivat lähteä eri aikoihin mikäli niin haluaa.

Kaikki osallistujat jotka tulevat maaliin saavat oman henkilökohtaisen ajan ja mitalin sekä EnergyRun Finisher rannekkeen.

Yhteenkään esteeseen ei saa sukeltaa pää edellä.

Jokainen osallistuja saa kisakuoressaan ajanottosirun, joka tulee kiinnittää nilkkaan. Ajanottosiru palautetaan maalialueella. Palauttamattomasta ajanottosirusta peritään 100 €.

Jos osallistuja haluaa tai hänen tarvitsee keskeyttää kilpailu, tapahtuu keskeytys mielellään esteellä. Estevalvojalle tulee ilmoittaa keskeytyksestä. Ajanottosiru ja ranneke palautetaan estevalvojalle. Estevalvoja ilmoittaa järjestäjälle keskeytyksestäsi.

 

EnergyRun Kids Race

Osallistuja tulee seurata ratanauhalla merkittyä rataa.

Osallistuja hyväksyy järjestäjien antamat ohjeet radan kiertäessä ja jokaisessa esteessä.

LASTEN SARJA AJANOTOLLA (5km): Lapsella saa halutessaan olla vanhempi tai huoltaja mukana juoksemassa ja kannustamassa mutta hänen täytyy suorittaa esteet itse ilman apua. Jos epäonnistuu esteen selvittämisessä menee jonon viimeiseksi odottamaan uutta yritystä. Jos luovuttaa esteen selvittämisessä joutuu kiertämään sakkokierroksen ja saa sen jälkeen jatkaa kilpailua normaalisti.

LASTEN SARJA ILMAN AJANOTTOA: Lapsella saa halutessaan olla vanhempi tai huoltaja mukana juoksemassa, kannustamassa ja myös auttamassa esteen ylityksessä jos tarve vaatii. Jos epäonnistuu esteen selvittämisessä menee jonon viimeiseksi odottamaan uutta yritystä. Jos luovuttaa esteen selvittämisessä voi valita kiertääkö sakkokierroksen tai jatkaa heti normaalisti.

Kaikki osallistujat saavat maaliin tullessa ansaitun mitalin sekä EnergyRun finisher rannekkeen. 

Yhteenkään esteeseen ei saa sukeltaa pää edellä.

Osallistuja joka on valinnut juosta ajanotolla saa kisakuoressaan ajanottosirun, joka tulee kiinnittää nilkkaan. Ajanottosiru palautetaan maalialueella. Palauttamattomasta ajanottosirusta peritään 100 €. Mikäli keskeyttää kilpailun ajanottosiru palautetaan järjestäjille.

Jos osallistuja haluaa tai hänen tarvitsee keskeyttää kilpailun, tapahtuu keskeytys mielellään esteellä. Estevalvojalle tulee ilmoittaa keskeytyksestä. Ajanottosiru ja ranneke palautetaan estevalvojalle. Estevalvoja ilmoittaa järjestäjälle keskeytyksestäsi.

 

Öjberget Uphill Challenge

Uutuutena 2019 on Öjberget Uphill challenge! Nousun alussa ja lopussa on väliaikapiste. Palkintoja nopeimmalle jokaisessa sarjassa (Miehet ja naiset erikseen).

 

Vastuut ja riskit

Osallistujat lauantain Main Raceissä ymmärtävät, että EnergyRun on sekä fyysisesti että henkisesti haastava kilpailu. Kilpailurata on 7-8 kilometriä ja sisältää 30-40 estettä. Huomioithan, että tämä on raskaampi verrattuna yhtä pitkän matkan juoksemiseen tasaisella tiellä.

Alaikäisen osallistujan vanhemmat tai huoltaja sunnuntain Kids Raceissä ymmärtää että esteratajuoksu vaatii fyysistä rasitusta. 

Osallistujat kilpailevat omalla vastuulla ja he eivät voi kohdistaa minkäänlaisia vaatimuksia MyMAX AB:lle (järjestäjä), EnergyRunille ja alueen omistajille ennen kilpailua, sen aikana tai sen jälkeen.

Osallistuja ymmärtää kilpailun haastavuuden ja valmistautuu sen mukaisesti. Infoa tapahtumasta ja valmistautumisesta löytyy kotisivulta ja sosiaalisessa mediassa ennen tapahtumaa.

Osallistuja lauantain Main Raceissä osaa uida vähintään 50 metriä syvässä ja kylmässä vedessä.

EnergyRun ei ole vastuussa varkauksista tai henkilökohtaisten tavaroiden hukkumisesta kisan aikana. EnergyRun ja MyMAX AB ei ole vastuussa osallistujien vammoista tai varusteista. Jokainen kilpailija vastaa omista tavaroistaan sekä hankkii oman vakuutuksen, joka korvaa tämänkaltaiset tilanteet. Suosittelemme kaikkia kilpailijoita hankkimaan vakuutuksen kilpailua varten.

Osallistujalla on käytettävä kenkiä. Metallipiikkiset kengät eivät ole sallittuja turvallisuuden ja esteiden rikkoutumisen takia. Jos kilpailijalla huomataan metallipiikkiset kengät, hänet poistetaan kilpailusta, eikä osallistumismaksua palauteta.

Osallistujat saavat pukeutua yhtenäisiin asuihin, kunhan ne eivät aiheuttaa vaaraa itselle ja muille osallistujille. Suosittelemme varustautumaan kumipintaisilla hanskoilla joka suojaa käsiä ja helpottaa omaa etenemistäsi märillä esteillä.

Kilpailun aikana ensiaputiimi auttaa hätätilanteessa. Myös järjestelyvalvojia on alueella.

 

Kuvaus ja videointi

Osallistujista tapahtuman aikana otettujen kuvien ja videoiden oikeudet kuuluvat EnergyRunille. Materiaalia voidaan käyttää markkinointitarkoituksiin. Niitä voidaan käyttää erikseen ilmoittamatta tai hyvittämättä materiaalin käyttöä osallistujalle.

 

Henkilökohtaiset tiedot

EnergyRunilla on oikeus kerätä, käsitellä ja käyttää ilmoittamiasi henkilökohtaisia tietoja. EnergyRunilla on oikeutta lähettää sähköpostia informaatio- ja markkinointitarkoituksiin.

 

Muut

Osallistujat hyväksyvät, että EnergyRun voi muuttaa rataa (pituus, muoto) esteitä (määrä ja muoto) ja juomapisteiden sijaintia ja määrää. Julkaistavat ratakartat ovat alustavia ja voivat muuttua. Esteitä voidaan lisätä tai poistaa ilman, että osallistuja voi nostaa syytteen EnergyRunia vastaan.

Osallistuja voidaan diskata ja poistaa kilpailusta aggressiivisen tai epäsopivan käyttäytymisen takia tai jos osallistuja ei noudata ylläkerrottuja ohjeita ja sääntöjä.

Järjestäjä pidättää oikeudet siirtää tai perua tapahtuma. Peruutetun tapahtuman tapauksessa osallistumismaksu palautetaan.

Kaikkien osallistujien tulee noudattaa lakeja ja käyttäytyä kaikin puolin vastuullisesti muita osallistujia, katsojia sekä järjestelijää kohtaan.

Osallistujat tulee huolehtia ympäristöstä ja laittaa roskat roskakoreihin, jotka sijaitsevat jokaisessa esteissä sekä startti- ja maalialueella.

Osallistujat eivätkä katsojat saa olla päihteiden vaikutuksen alaisena, tai muuten heidät poistetaan alueelta.

Järjestelijällä on oikeutta muuttaa sääntöjä. Ilmoittautuneille osallistujille kerrotaan muutoksista.

Jos syntyy erimielisyyksiä sääntöjen käännöksistä, ruotsinkielinen versio on ratkaiseva.

Epäselvissä asioissa MyMAX AB tekee lopullisen päätöksen.

FAQ
Voinko valita oman lähtöajan?

Kyllä, valitsemalla lähtöajan kun ilmoittaudut EnergyRuniin tai sitten jälkikäteen kirjautumalla omille sivuillesi. Ilmoittaudu ajoissa niin pääset valitsemaan lähtöajan joka sopii sinulle parhaiten. Järjestäjä voi tarvittaessa tehdä muutoksia lähtöryhmiin jotta kaikki samassa joukkueessa pääsevät lähtemään yhtä aikaa.

 

Mikä on ilmoittautumismaksu?

Ilmoittautumismaksu on lauantain Main Raceiin 50€ - 75€/osallistuja riippuen ilmoittautumisajakohdasta.

Ilmoittautumismaksu on sunnuntain Kids Raceiin 25 - 40€/osallistuja riippuen ilmoittautumisajakohdasta.

 

Miten ilmoittaudun joukkueeseen?

Ensimmäinen joukkueesta joka ilmoittautuu ilmoittaa myös joukkueen nimen. Tämän jälkeen joukkueen voi valita listalta "valitse joukkue" ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli joukkueessa on kolme henkilöä tai enemmän olette automaattisesti mukan joukkuekilpailussa.

 

Voivatko kaikki samassa joukkueessa olevat kilpailijat juosta samassa ryhmässä?

Voivat, sopikaa joukkueen sisällä ennen ilmoittautumista mihin lähtöryhmään haluatte ilmoittautua. Ilmoittautumisohjelma täyttää lähtöryhmät automaattisesti ja poistuvat valinnasta kun ovat täynnä. Jos ei ilmoittautumisen aikana kaikki joukkueen jäsenet mahdu samaan lähtöryhmään niin ottakaa yhteyttä sähköpostitse info@energyrun.fi.

 

Olen tullut sairaaksi enkä pysty osallistumaan, mitä voin tehdä?

EnergyRun ei palauta ostettuja lippuja, mutta voit/saat myydä lippusi eteenpäin uudelle osallistujalle viimeistään 31.5.2019. Jos olet myynyt lippusi, sinun tulee ilmoittaa ostajan tiedot meille osoitteeseen info@energyrun.fi .

 

Koska ilmoittautuminen EnergyRun esteratakilpailuun alkaa?

Ilmoittautuminen alkaa 1.11.2018.

 

Koska on viimeinen ilmoittautumis ajankohta?

Viimeinen päivä ilmoittautua EnergyRunin kotisivujen kautta on 31.5 2019. Mikäli kuitenkin haluaa osallistua tapahtumaan on mahdollista ilmoittautua paikan päällä. Ilmoittautuminen maksaa silloin 80€ Main Raceiin ja 40€ Kids Raceiin.

 

Mikä on ikäraja kilpailuun osallistumiseen?

Eliitti- ja Kuntosarjaan ikäraja on 16 vuotta.

Nuorten sarjoissa saa osallistua 2003-2005 syntyneet.

Lasten sarjoissa saa osallistua 2006 - 2015 syntyneet.

 

Montako osallistujaa voi olla samassa joukkueessa? 

Minimimäärä on kolme, ylärajaa ei ole. Joukkuekilpailussa kilpaillaan joukkueen keskiarvolla. Jokainen saa kuitenkin oman henkilökohtaisen ajan. 

 

Onko kilpailualueella pukuhuoneita?

Pukuhuoneita löytyy, tiedoitamme tarkemmin missä ne sijaitsevat lähempänä tapahtumaa.

 

Pitääkö olla huippukunnossa?

EnergyRun esteratakilpailun ajatus on, että kilpailu on hauska tapahtuma kaikille osallistujille. Jokainen saa juosta omalla vauhdilla, mutta maksimiaika on 3 tuntia.

 

Onko palkintoja?

Kaikki jotka pääsevät maaliin asti maksimiajan sisällä, saavat mitalin, finisher rannekkeen, juomista sekä pientä syötävää.

 

Mitä tapahtuu, jos en pysty suorittamaan estettä?

Eliittiluokka: Jos et pysty suorittamaan estettä, luovutat rannekkeen estevalvojalle ja suoritat sakkokierroksen esteen vieressä, jonka jälkeen jatkat rataa normaalisti.

Kuntoluokka: Osallistuja suorittaa sakkokierroksen ja jatkaa sen jälkeen normaalisti.

Lasten sarja ajanotolla: Osallistuja suorittaa sakkokierroksen ja jatkaa sen jälkeen normaalisti.

Lasten sarja ilman ajanottoa: Osallistuja saa valita suorittaako sakkokierroksen vai jatkaa heti normaalisti.

 

Mitä tapahtuu jos loukkaantuu?

Ensiapua on saatavilla.

 

Saanko osallistua piikkikengillä?

Ei, kengät joissa on metallipiikkejä on kielletty sekä turvallisuuden kannalta mutta myöskin jotta esteet eivät rikkoontuisi. Jos kilpailijalla huomataan metallipiikkiset kengät, hänet poistetaan kilpailusta eikä osallistumismaksua palauteta.

 

Mistä löydän tietoa sijoittumisestani?

Tulokset löytyvät kotisivuiltamme kilpailun jälkeen. 

 

 Mistä voin hakea kisakuoreni?

Haet kisakuoresi Öjbergetin kailpailualueella olevasta kisakansliasta viimeistään tunti ennen sinun lähtöaikaasi.

 

Mihin aikaan on kilpailun lähtö?

Tarkempi tieto tulee myöhemmässä vaiheessa. Sähköposti lähtöajasta lähetetään kaikille osallistujille viimeistään 1 viikko ennen tapahtumaa. Lähtöajoista julkaistaan myöskin kotisivullamme. Osallistujan omalla vastuulla on tarkistaa oma lähtöaika, jos esim. sähköpostiviestimme ei ole saapunut perille.

 

Koska tarkemmat aikataulut julkaistaan?

Viimeistään yksi viikko ennen tapahtuma.

 

Onko osallistuja vakuutettu järjestäjien toimesta?

Ei, kaikki osallistuu OMALLA VASTUULLA.  MyMAX AB ja EnergyRun eivät ole vastuussa varkauksista tai henkilökohtaisten tavaroiden hukkumisesta kisan aikana. EnergyRun ja MyMAX AB ei ole vastuussa osallistujien loukkaantumisista eikä heidän varusteistaan. Jokainen kilpailija vastaa omista tavaroistaan sekä vakuutuksen hankkimisesta, joka korvaa tämänkaltaiset tilanteet.

 

Kilpailevatko osallistujat omalla vastuulla?

Kyllä, kaikki osallistuvat omalla vastuulla.

 

Saanko tiedon lähtöajasta ennen kilpailua?

Lähetämme sähköpostitse lähtönumerosi ja lähtöajan, viimeistään yksi viikko ennen tapahtumaa. Ota mukaan sähköposti ja henkilötodistus, kun kuittaat kisakuoresi. Kisakuori on haettava viimeistään tuntia ennen sinun lähtösi. 

 

Henkilökohtaiset tiedot

Tarvitsemme henkilökohtaiset tietosi kuten etu ja sukunimesi, kotipaikkasi, sähköpostisi, puhelinnumerosi ja syntymäaikasi. Nämä tiedot tallennetaan tietokantaan. Emme luovuta osallistujien henkilökohtaisia tietoja kolmannelle osapuolelle. Kotisivuillamme ilmoitamme osallistujan nimien, sukupuolen, kotipaikan sekä ikäluokan tilastoja varten. GDPR: Tästä voit lukea miten käsittelemme tietojasi.

 

Markkinointi

Ilmoittautumalla kilpailuun annat samalla meille oikeuden käyttää markkinointitarkoitukseen kuvia ja videoita, jotka on otettu tapahtuman aikana.

 

Ostoehdot.

Maksettuja osallistumismaksuja ei palauteta.

Missä?